Echtpaar Van Blokland-Kuperus ontvangt Erepenning Doesburg

Foto: Gemeente Doesburg

DOESBURG – Burgemeester Loes van der Meijs-van de Laar reikte op 24 februari de Doesburgse erepenning uit aan de heer Rokus van Blokland en mevrouw Marian van Blokland Kuperus.

Het echtpaar kreeg de erepenning als blijk van waardering voor hun jarenlange werk voor de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek met museum en hun inzet om deze te behouden voor Doesburg.

Een begrip in Doesburg en omgeving

De kleinste mosterdfabriek van Nederland is uniek in zijn soort. Het trekt al jarenlang vele nationale en internationale bezoekers naar onze stad. De laatste 40 jaar werd de fabriek en het bijbehorende museum gerund door het echtpaar van Blokland-Kuperus. Zij namen het bedrijf over van de ouders van mevrouw van Blokland-Kuperus. De mosterd- en azijnfabriek is inmiddels een begrip in Doesburg en omgeving.

Behoud van de fabriek en museum voor Doesburg

En dat moet ook zo blijven, als het aan dit echtpaar ligt. Ze wilden niet met pensioen voordat zeker was dat de fabriek overgenomen werd. Afgelopen periode werd die droom werkelijkheid.

Burgemeester Loes van der Meijs- van de Laar:

“De Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek hoort bij Doesburg. Evenals het authentiek ingerichte mosterdmuseum. We zijn ontzettend blij met het werk dat het echtpaar van Blokland-Kuperus al die jaren heeft verzet en ook dat ze zich hard hebben gemaakt zodat Doesburg een echte mosterdstad blijft. Dit echtpaar verdient het om de erepenning van onze prachtige stad te dragen.”

De erepenning van Doesburg werd voor het eerst uitgereikt in 1953, aan dr. J.H. van Heek voor zijn inzet voor de restauratie van De Waag. De huidige penning is in 2007 ontworpen door zilversmid en stadsgenoot Marcel Blok. Op de ene kant prijkt het wapen van de gemeente Doesburg, op de andere kant staan in reliëf de vestingwerken gegraveerd.

Cookieinstellingen