Lamentationes – Muziek voor de passietijd

Foto: Leliekoor

DOESBURG – Op 4 april zingt het Leliekoor in de Gasthuiskerk te Doesburg. Door de overweldigende aanwezigheid van de Matthäus-Passion van Bach in de passietijd zou je haast vergeten hoeveel prachtige koormuziek er nog meer is gecomponeerd over het lijdensverhaal van Jezus.

In dit concert brengt het Lelikoor een selectie uit die muziek onder de aandacht, met componisten uit de renaissance tot en met de 20e eeuw. Zo zingen we enkele stukken van Carlo Gesualdo waarin de dreiging van de ophanden zijnde kruisiging doorklinkt, het prachtig weemoedige dubbelkorige Lamentationes van Dominique Phinot en twee gebeden van Francis Poulenc met zijn expressieve autodidactische muziektaal. Met hun muziek hopen we de emoties rond de laatste dagen van het leven van Jezus voelbaar te maken.

Het Lelikoor is een Amsterdams kamerkoor dat zich heeft gespecialiseerd in oude muziek. De circa 22 zangers hebben allen een brede ervaring in koormuziek. Het koor staat sinds de oprichting in 1987 onder leiding van JanJoost van Elburg.

Toegang €13 / voorverkoop €11 via www.lelikoor.nl.