Janne Schra zingt ‘zoals het liedje wil dat ik het zing’

Foto: Melissa Verhoeven

DOESBURG – Op vrijdag 21 februari om 20.00 uur presenteert de Nederlandse singer-songwriter Janne Schra in Gasthuiskerk Doesburg een programma met bestaand Nederlands repertoire, misschien uitgebreid met nieuw, eigen, Nederlandstalig werk.

Schijnbaar moeiteloos zet Schra met haar betoverende stem muziekgenres naar haar hand. Haar stijl is vaak omschreven als licht en luchtig, maar haar stem kan ook lager en donkerder klinken als de muziek daarom vraagt. Schra: ‘Ik zing zoals het liedje wil dat ik het zing.’

Schra groeide op in Huizen en studeerde Audiovisual Media aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze was van 2001 tot 2010 zangeres en songwriter in de band Room Eleven waarmee ze twee albums maakte, ‘Six White Russians and a Pink Pussycat’ en ‘Mmm…Gumbo?’. Room Eleven ontving twee gouden en een platina plaat en toerde door Canada, Japan, Europa en Zuid-Afrika.

Na het uiteenvallen van de band ging Janne Schra verder met een nieuwe band, Schradinova, haar schilderspseudoniem, die in oktober 2010 debuteerde. Het debuutalbum heette ‘India Lima Oscar Victor Echo You’ en ‘Live in Kytopia’ opgenomen door Kyteman. Vanaf 2012 treedt ze op onder haar eigen naam. In januari 2013 kwam haar titelloze debuutalbum uit. In februari 2015 kwam haar tweede album “PONZO” uit. Dit album nam ze samen op met haar partner Torre Florim. In juni 2018 volgde het derde album “OK”. Schra heeft nummers geschreven met Kraak & Smaak, Sister Bliss, Benjamin Herman, Yuri Honing, De Staat, Happy Camper en Perquisite en zong mee in het nummer ‘Wat ook een ander zegt’ van Lucky Fonz III.

Vrijdag 21 februari, 20.00 uur. Toegang € 17,50. Kijk voor meer informatie op www.gasthuiskerkdoesburg.nl.