Doortrappen tijdens de fietsinfodag van Actief in Doesburg

De wind door je haren en de zon op je gezicht
De wind door je haren en de zon op je gezicht
Foto: Actief in Doesburg

De dagen worden langer en de temperaturen gaan langzaam omhoog. Dat nodigt uit om op de fiets te stappen! En wat is er nou fijner dan de wind door je haren en de zon op je gezicht te voelen terwijl je naar de supermarkt, sportclub of door het bos fietst?

Fietsen is leuk en het helpt je ook nog eens om langer gezond, sociaal actief én zelfredzaam te blijven. Het is wel belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Het programma Doortrappen van Actief in Doesburg helpt je zeker op de fiets te stappen door te adviseren en ondersteunen in het veilig blijven fietsen.

Fietsvaardigheid testen

Op woensdag 31 mei 8.30-12.30 uur staat Actief in Doesburg daarom met een kraam bij de weekmarkt op parkeerterrein de Kloostertuin om vragen over fijn en veilig fietsen te beantwoorden. Wie wil kan haar of zijn fietsvaardigheden testen op een fietsparcours. Oefen onder begeleiding van een fietsdocent onder andere het afslaan, korte bochten maken en het maken van een noodstop en krijg praktische tips over veiliger fietsen. Belangstellenden kunnen met een fietsdocent in gesprek voor een fietscheck of vragen stellen en er is informatie over de Doortrappen route in Doesburg.

Doortraproutes

Het programma ‘Doortrappen’ is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Provincie Gelderland werkt aan een actieve Doortrappen provincie. Daarom ondersteunt zij gemeenten in dit programma en zijn er bijvoorbeeld inmiddels 21 Doortraproutes in Gelderland ontwikkeld.

Pak de fiets en maak een extra stop bij de kraam van Doortrappen op woensdag 31 mei, 8.30-12.30 uur, tijdens de weekmarkt op parkeerterrein de Kloostertuin in Doesburg.