Engelse en Portugese film in Filmhuis Doesburg

Brendan Fraser als vader Charlie
Brendan Fraser als vader Charlie
Foto: IMDb

Vrijdag 12 mei vertoont Filmhuis Doesburg de film the Whale, een aangrijpend drama met Brendan Fraser (The Mummy Trilogy) als vader Charlie, die opnieuw contact probeert te maken met zijn tienerdochter.

Regisseur Darren Aronofsky (Black Swan) schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven weer betekenis wil geven. Charlie leeft teruggetrokken, heeft ernstig overgewicht en lijkt alles te zijn kwijt geraakt. Toch probeert hij het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie te herstellen. Maar die verwijt hem dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe raakt. Oscar Beste mannelijke hoofdrol.

Boze tongen

Op vrijdag 19 en woensdag 24 mei staat de bijzondere film Alma Viva op het programma. Zoals elke zomer keert het gezin van de kleine Salomé terug naar hun familie in de Portugese bergen. Aan de zorgeloze sfeer komt een einde als de grootmoeder onverwachts het leven laat. Terwijl de volwassenen ruziën over de begrafenis, wordt Salomé achtervolgd door de geest van haar overleden oma. Boze tongen beweren dat de mysterieuze vrouw een heks was. Eigenlijk is Salomé een volwassene met de speelsheid van een kind.

Haar grootmoeder, een vrije geest in een omgeving waar alles met elkaar is vergroeid, leeft in Salomé verder. Komische situaties en gevoelige momenten zijn het gevolg. Het succes van de film maakte dat het de Portugese inzending voor de oscars werd.

Reserveren kan via filmhuis-doesburg.nl.