Burgemeester leest kerstverhaal tijdens Gasthuiskerk Singalong

Foto: gasthuiskerkdoesburg

DOESBURG – Op zaterdag 22 december staat om 15.00 uur de jaarlijkse Christmas Singalong van de Gasthuiskerk op het programma. De lichtjes, de gezelligheid en de muziek van Zwaan Stam bepalen de sfeer.

Familie en vrienden, jong en oud, iedereen kan meezingen; de teksten van de liedjes kunnen op grote schermen worden meegelezen. Voor het echte kerstgevoel zijn er glühwein, warme chocolademelk en kerstkransjes.

Speciaal voor de kleintjes leest burgemeester Loes van der Meijs van Doesburg een kerstverhaal voor van Dick Bosveld.

Kerstverhaal voor de kinderen

‘Wat goed is kan altijd beter.’ Onder dat motto heeft Gasthuiskerk Doesburg de succesvolle Kerst-singalong-formule dit jaar aangepast. Het podium wordt extra kerstig aangekleed met een originele grootmoedersklok van Antiek De Spinde en burgemeester Van der Meijs leest in haar grootvadersstoel een kerstverhaal voor.

Na de pauze wachten alle aanwezige kinderen op het moment dat de grote klok 12 slaat. Dat is het moment om een plekje te zoeken en naar het verhaal van de burgemeester te luisteren.

Tijdens de inmiddels traditionele Kerst-singalong is Gasthuiskerk Doesburg tot de nok toe gevuld. Sommigen komen alleen, anderen met het hele gezin. Wie zin heeft in Stille Nacht of De Herdertjes kan haar of zijn hart ophalen.

Niemand hoeft goed of mooi te kunnen zingen. Het gaat om het plezier van het samen zingen en van een paar bijzondere en feestelijke uren.

Zaterdag 22 december, 15.00 uur. Toegang € 5,00 (inclusief fraaie kerstmuts). Tickets via de website.